Filosofia i missió

Petit racó del Reremús

Petit racó del Reremús

LA NOSTRA FILOSOFIA

El Reremús és una petita riera que fa de límit entre Salt i el poble veí de Bescanó. Tan aviat té aigua corrent com resta seca, però la seva empremta és sempre visible i present malgrat que la gent no en fa esment ni la recorda. 

De la mateixa manera, hi ha una pila de textos antics que s’han oblidat, però que han deixat petjada. Edicions del Reremús vol resseguir l’empremta d’aquestes ratlles i treure-les de nou a la llum. Són escrits curts, humils i senzills, però ningú ha dit que tan sols les altres idees o les que fan més soroll siguin capaces de canviar el món. Per què us heu preguntat mai, què seria dels grans rius de la terra sense els afluents que la nodreixen? 

Què seria del Ter sense el seu fidel Reremús?

LA NOSTRA MISSIÓ

Sense fer escarafalls, tenim l’ànim i l’objectiu de recuperar textos oblidats o amagats per donar-los una nova oportunitat i una nova vida. Gratant a calaixos, arxius i biblioteques es poden trobar llibres que ens inviten a pensar, reflexionar i, sobretot, a grabellar en el nostre interior. Perquè un text escrit fa dècades pot ser-nos més útil i suggeridor que un de contemporani. Però compte! També volem donar aigua a les noves veus que tenen quelcom a dir.

Ho fem amb calma i de bracet amb totes les persones que col·laboren en aquesta aventura fluivial: traductors, correctors, dissenyadors, impressors, llibreters i lectors. Sense ells res seria possible. 

No estem tancats a cap gènere, a cap aportació. Simplement, desitgem publicar amb seny, qualitat i exigència per tal de fer arribar aigua a aquells que tenen set literària i els que encara no saben que en tenen. 

No tenim una sola línia editorial ni tampoc cap col·lecció concreta. Pretenem que els nostres llibres es corresponguin amb la nostra manera de veure el món i entendre la vida. Per aquest motiu, creiem en la literatura com un mitjà clau per a aprendre, gaudir i avançar en la llibertat de pensament. Per assolir aquestes fites i fer la nostra humil aportació a la societat, ens sentim vincultas i identificats amb quatre camins de publicació que giren al voltant de la literatura romàntica, la narrativa local, la filosofia i l’assaig.

Tenim l'objectiu de recuperar textos oblidats.

ER

Tenim l'objectiu de recuperar textos oblidats.