«A la llum del dia», que va ser redescobert fa pocs anys a l’arxiu de l’autor grec, es presenta demà a Salt

K.P. Kavafis. diari de girona

La saltenca Edicions del Reremús acaba de publicar A la llum del dia, un conte de misteri del poeta grec K.P. Kavafis (1863-1933) que va aparèixer fa pocs anys al seu arxiu gràcies a la filòloga italiana Renata Lavagnini.

Fins fa poc inèdita en català, aquesta narració permet descobrir una faceta molt diferent de l’autor, conegut sobretot per la seva poesia. «Es tracta d’un conte de misteri, amb fantasmes inclosos, que et té amb l’ai al cor fins a la darrera pàgina: Edgar Allan Poe en estat pur (i amb un rerefons alexandrí)», assenyala l’hel·lenista Eusebi Ayensa, que s’ha encarregat de la traducció i del pròleg.

La biblioteca Iu Bohigas de Salt acull demà a partir de les 8 del vespre la presentació del llibre, en què intervindran Ayensa i Anna Burrassó. El conte també es presentarà el 6 d’agost a l’Escala, en dos passis, a dos quarts de vuit del vespre i a les deu de la nit, en el marc del festival d’estiu Portalblau. El format, aquest cop, serà un espectacle poètic i musical, en el qual colaboraran Carme Callol, Jaume Comas i Josep Tero.

Deixa un comentari