Frederic Mayol (Barcelona, 1966). És llicenciat en Història i diplomat en Arqueologia per la Universitat de Barcelona. Posteriorment va fer el postgrau en arxivística per dedicar-se a la seva professió d’arxiver en un arxiu municipal. Des de fa més de trenta anys viu a Salt (Gironès) on està vinculat amb la vida i història del municipi.

El 2006 va publicar la seva primera novel·la, L’aniversari robat, a la que van seguir Selva de tenebres (2010) i El lladre de paraules (2013), destinades al públic juvenil. En la narrativa per a adults es va estrenar amb l’emotiva novel·la El mundo en una botella (2009) que, de forma delicada, ens acostava al món d’un home que patia maltractament físic i psíquic per part del seu marit.La seva darrera novel·la publicada, Inmunodeficiencia sentimental (2016), tractava sobre les repercussions del VIH en la vida quotidiana d’un jove. També ha participat en projectes a diverses mans com el llibre de relats 365 contes, un any de contes, en publicacions de caire local i va obtenir la primera beca d’estada a la Huogenea, la Casa de l’escriptor, al País Basc.

Una rosa de color blau turquesa és la seva setena novel·la publicada.

LLIBRES PUBLICATS
Una rosa de color blau turquesa de Frederic Mayol, Edicions del Reremús 2023

Una rosa de color blau turquesa

Just quan entrava a l’adolescència el meu món es va trencar. Els records d’aquella època m’han arribat fragmentats i esgrogueïts pel pas dels anys, però les sensacions experimentades les tinc ben interioritzades al meu subconscient. La sensació d’ofec, de claustrofòbia, d’impotència, de desempar, però sobretot la de pèrdua. Aquella era la més terrible i punyent perquè no era per la pèrdua del pare, sinó per la meva pròpia pèrdua, per tot allò que havia quedat enrere sense que jo ho hagués buscat ni hagués pogut evitar-ho.