Júlia Pujolràs Casadevall, va néixer a Sabadell un 4 de març de 1952. Quan tenia 6 anys es traslladà a França amb la família, on hi visqué durant 8 anys.

Diplomada en professorat Educació General Bàsica, ha estat impartint classes Mestra d’Educació Infantil des de l’any 1971 fins el 2016.

Fou una de les impulsores de la fira del llibre del barri dels escriptors. Des del 2017. També és membre del Consell de Redacció de la revista la Farga (Any 2010) on bimensualment publica alguns dels seus escrits (anteriorment “El Racó de pensar” i actualment “Converses a mitja tarda”).

Ha participat en recitals de poemes amb Les veus de Salt (Teatre municipal de Girona, Teatre de Salt, Casa de cultura les les Bernades i centre d’arts escèniques el Canal de Salt), i també com a Rapsoda a la Cantata “300 anys vencent” de Josep Rosinach, a la Mirona de Salt i a l’Auditori de Girona (2018 -2019).

Gran viatgera, ha anat recollint sensacions i impressions al llarg dels seus viatges.

LLIBRES PUBLICATS
Petits moments

Petits moments

Mentre prepara la tesi doctoral, la Laura descobreix la residència de traductors d’Arle (Provença), que visita un parell de vegades; no és, però, fins al cap de dos anys que hi fa una estada llarga a l’estiu. Mentrestant, ha conegut en Marcel, un jove que acaba de perdre la seva última amiga, la Júlia, d’una manera tràgica i que prova de refer la vida. Durant l’estiu a Arle, la Laura comparteix inquietuds amb altres traductors, viu moments divertits, viatja, però sobretot es deixa obsedir per Van Gogh. La Laura i en Marcel es retroben els caps de setmana. Tanmateix, tot fa un tomb quan, cap al final de l’estada, la Laura s’assabenta que una seva cosina està greument malalta; la notícia coincideix amb l’arribada d’un nou resident: en Dédé, un altre apassionat de Van Gogh, que ajuda la Laura a passar el mal tràngol...