Pau Guinart (L’Escala, 1983) és doctor en estudis culturals per la universitat d’Stanford, ha obtingut màsters en ciències de la gestió a ESADE, en cinema a la New York Film Academy, en tragèdia grega a la universitat d’Exeter, i llicenciatures en filosofia i història a la universitat de Girona. Ha treballat al Sundande Institute i a Universal Studios, i ha impartit classe a Stanford i a ESADE, on continua vinculat acadèmicament i fent recerca.

Els seus interessos actuals tenen a veure amb l’storytelling i la geopolítica. És autor de diverses obres audiovisuals i ha publicat quatre llibres: Dos en un burro. Per Catalunya en carro, Fragmentari de Nova York. Dietari d’un empordanès als EUA, Fragmentari de Nova York 2010 i La voluntat clàssica de Catalunya. El paper del jaciment arqueològic d’Empúries en la construcció del Nacionalisme Català. Ha col·laborat en diverses revistes i diaris, i viu entre Barcelona i L’Escala.

LLIBRES PUBLICATS
Pau Guinart llibre Dalí Nietzsche Edicions del Reremús

Dalí - Nietzsche

Salvador Dalí és conegut principalment com a pintor, però la seva producció artística es va expandir a altres disciplines, particularment l’escriptura. En aquest llibre s’examina la seva obra escrita en relació amb Friedrich Nietzsche. L’objectiu d’aquest estudi és fer una lectura de Dalí que confronta la seva obra amb la seva il·limitada ambició existencial i, en el procés, proposar una definició particular del superhome nietzscheà.