Robert Fàbregas i Ripoll és Diplomat en Educació Social per la Universitat de Girona i ha realitzat un Postgrau en Cultura Contemporània a la Universitat Oberta de Catalunya. Dirigeix des de l’any 2011 Les Bernardes – Espai de Cultura Contemporània, però durant molts anys va ser tècnic de Joventut a diferents municipis del Pla de l’Estany.

Va debutar en la seva faceta literària amb Èol o la vida al vent (2015). Tot seguit, publica Les Banyes de Capricorn (2016) i En un grapat de Lluna (2017), tots ells de la mà d’El Cep i la Nansa edicions. L’any 2018 publica El mar de l’Est a Rupes Nigra Edicions i l’any següent apareix la seva traducció al castellà: El mar del Este de Carambuco Ediciones.

Escriu periòdicament a la revista La Farga de Salt. Ha participat en la publicació sobre la història de Salt L’Abans: Recull gràfic de Salt 1960-1985 (Efadós, 2017) i ha escrit guions per a obres de teatre, curtmetratges i esdeveniments relacionats amb la mitologia.

LLIBRES PUBLICATS
El somni de l'astrònom - Robert Fàbregas i Ripoll

El somni de l'astrònom

“Haver de posar lletra als records sempre és costós i, precisament, noto que la memòria em fuig i desapareix, potser perquè els anys passen de pressa i queden massa preguntes sense resposta, però intentaré ser just i objectiu per tractar de descriure tan bé com pugui la seva vida i la seva obsessió. Estic ben convençut que a ell no li faria cap gràcia tot el rebombori que s’ha creat al voltant de la seva persona, sobretot perquè no li agradava gens cridar l’atenció i tenia una personalitat tímida, introvertida. Va passar per la vida d’una manera imperceptible i mig amagada, però la meravella que va crear en secret, quasi a les palpentes, no ens deixa cap més opció que haver de fer llum sobre el seu autor: l’increïble i sorprenent Guido Fritz Stella”.