Crates i Hipàrquia

Crates i Hipàrquia.

Des de Voltaire i Diderot els cínics grecs han estat el model que inspira l’acció de l’intel·lectual crític en la cultura occidental. Girant del revés la història (idealista) de la filosofia, Crates i la seva companya Hipàrquia, la parella de filòsofs gossos, deixebles de Diògenes el cínic i mestres de Zenó, el fundador de l’estoïcisme, van proposar una filosofia del cos, sense déus ni reis, que encara  ressona.

Les formes del cinisme —que són també formes de la resistència i de l’emboscadura— recullen tant el prec dels darrers creients davant l’ensorrament del món clàssic com el desencís dels primers escèptics. El cinisme és un producte urbà que la pobresa ha fet madurar.

Júlia Torres Canela i Ramon Alcoberro (text extret del pròleg).

12,00

Descripció

Entre les obres de Fimiani, Fantasmi dell’arte (2012), Labeling, Describing, Exhibiting (amb Pietro Kobau, 2011), Aesthetic at Work/L’esthétique à l’œuvre (amb Pierre-Henry Frangne, 2011), Je est un autre. Mimicries in Nature, Art and Society (amb Pietro Conte i Michel Weemans, 2016), Faits et valeurs en esthétique. Approches et enjeux actuels (amb Evangelos Athanassopoulos, Barbara Formis i Jacinto Lageira, 2016), així com les edicions crítiques de Lautréamoint de Gaston Bachelard (2009), d’Arte Poetica (2002) i L’introduzione alla Pittura Olandese de Paul Claudel (1999) .

Informació addicional

Pes 2,40 g
Dimensions 19 × 13 cm

Ressenyes

Encara no hi ha ressenyes.

Sigueu els primers a ressenyar “Crates i Hipàrquia”