Periodista mediambiental. Doctora en ordenació de l’espai i urbanisme, ha participat en la revista Entropia (2006-2016). Fundadora de l’Institut Momentum, una xarxa per reflexionar sobre les polítiques de l’Antropocè, imparteix un curs a Sciences Po sobre les polítiques de decreixement.

LLIBRES PUBLICATS
Walter Benjamin & la tempesta del progrés

Walter Benjamin & la tempesta del progrés

Filòsof, traductor, viatger, crític d’art i de literatura, hi ha un munt d’etiquetes per anomenar Walter Benjamin (1892-1940). Considerat un dels grans teòrics del segle XX, aquest filòsof rondaire ja denunciava «la il·lusió del progrés». En descobrir el fetitxisme de la mercaderia, Benjamin analitza de quina manera el capitalisme marca la cultura i els imaginaris. Rebuig del que és útil, dret al vagareig, capgirament revolucionari, harmonia entre natura i humanitat... són segons ell ferments d’utopies per plantar cara a la uniformització del món. En un moment en què la cursa cap al progrés és més actual que mai, Agnès Sinaï apel·la a fer una parada d’emergència, per salvar-se de la catàstrofe.

"Pot ben ser que les revolucions siguin l'acte gràcies al qual la humanitat que viatja en el tren activi els frens d'emergència"

ALTRES AUTORS