NONA AROLA I VERA

Nascuda a Barcelona en el si d’una família d’artistes, realitza la seva formació musical al Conservatori Superior Municipal de Música de Barcelona i a les Facultats de Farmàcia i de Filologia Italiana de la Universitat de Barcelona i a diverses universitats italianes (Siena, Perugia, Trento i Nàpols).

Ha estat Directora Artística de l’Auditori de Barcelona i ha dirigit el Centre Internacional de Música Antiga creat per Jordi Savall. Directora executiva de Joventuts Musicals d’Espanya, gerent de l’Orquestra Barroca de Sevilla, Mestra Apuntadora en diverses temporades d’òpera a Bilbao, Barcelona i Sabadell. També dirigí l’editorial de llibres de cinema IXIA Llibres i fundà i codirigí amb Àlex Gorina i Miquel Porter Moix la revista TOT Cinema. El 2004 funda una agència de management de músics. Actualment presideix Joventuts Musicals de Moià des d’on programa una àmplia activitat musical i des del 1996 és la directora artística del Festival Internacional de Música Francesc Viñas de Moià.

En el camp periodístic ha col·laborat a Ràdio 4 realitzant diversos programes musicals durant vint anys, i també a Catalunya Música i la Revista Musical Catalana.

Imparteix conferències sobre temes musicals i firma habitualment notes per als programes de mà d’Ibercàmera, Auditori XXI, l’OBC, el Liceu, Caixafòrum o Festivals com els de Granada o Torroella de Montgrí, així com comentaris i traduccions de lieder per a les Schubertíades de Vilabertran i Barcelona.

Ha impartit cursos de màrqueting i gestió musical a la Universitat Internacional d’Andalusia-Fundación Baremboin, Universitat de València, la Pompeu Fabra i a la Joven Orquesta Nacional de España, entre d’altres.

Nona Arola i Vera
LLIBRES PUBLICATS
Coberta llibre Alma Mahler

Alma Mahler

Alma Mahler, la qui fou musa de la Sezession vienesa i de l’esclat de l’Expressionisme, s’ha convertit en figura mítica, i encara ara es debat entre els estudiosos que la defensen i aquells que la jutgen, desvetllant passions irrefrenables o condemnes despietades. Musa del pintor Gustav Klimt, esposa del compositor Gustav Mahler, amant del pintor Oskar Kokoschka, l’enfant terrible de l’Expressionisme, esposa de Walter Gropius, l’arquitecte creador de la Bauhauss, companya de l’escriptor i Premi Nobel Franz Werfel, visqué al centre d’una època artística apassionant. Heus ací la vida d’Alma Mahler: els seus moments de plenitud, els seus desenganys, les seves recances. Un repàs a totes les creacions artístiques que aquesta eterna musa inspirà i ajudà a crear. Aquest escrit és més un homenatge envers aquesta dona fascinant que no pas un intent de biografia. Diu Alma Mahler: «Ningú no aconseguirà mai descriure’m per complet; ni tan sols jo no ho he aconseguit. Sóc plena de misteris que no es poden resoldre.»

ALTRES AUTORS